O nama

Početna > O nama

Tko smo

Predstavljamo vam našu strastvenu ekipu, sastavljenu od iskusnih penjača koji dijele ljubav prema ovom prekrasnom sportu.

30+

Godina Izkustva

100+

Boldera

5+

Instruktora

Zašto penjati?

Bouldering je zabavna, fizički zdrava i mentalno izazovna aktivnost koja se odvija na nižim stijenama bez korištenja penjačkog pojasa ili užeta. Penjanje razvija svijest o prostoru i poboljšava ravnotežu.

Borut Kavzar

Borut Kavzar je slovenski penjač i trener koji je svoje prve korake u trenerskom poslu napravio kao ambiciozni penjač u Trbovljama, gdje su izgradili prvi umjetni penjački zid u Sloveniji. Kasnije ga je studij na Fakultetu za sport odveo u Ljubljanu, gdje je brinuo o mladim entuzijastičnim penjačima u Plezalnoj Šoli Andreja Kokalja. Nakon nekoliko godina, na prijelazu u novo tisućljeće, 2000. godine osnovao je vlastitu penjačku školu Triumf, koja je bila jedna od prvih u Ljubljani.

Borut se iznimno ponosi osam predivnih godina koje je proveo kao izbornik slovenske mlade penjačke reprezentacije. Domen Škofic i Jernej Kruder, kao najbolja dva penjača njihove generacije, postali su najbolji penjači na svijetu, jedan u težinskom penjanju, drugi u boulderingu. U posljednjim godinama pridonio je odgoju najperspektivnijih penjača u Sloveniji pod okriljem Balvanije, gdje je radio od 2017. do 2022. Borut strastveno podučava penjanje i dijeli svoje znanje putem plezalnesola.si sa svima koji žele istražiti ovaj predivan sport.

Klemen Bečan

Klemen se prvi put okušao u penjanju sa 7 godina i od tada je to sve što je želio raditi. S 14 godina počeo se međunarodno natjecati u slovenskoj reprezentaciji. U dobi od 15 godina, samo jednu kratku godinu nakon što se pridružio timu, osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za mlade u vodećem penjanju. Ubrzo se uključuje u natjecanja svjetskog kupa u apsolutnoj kategoriji, da bi 2008. konačno došao do najvišeg postolja na vodećem natjecanju Svjetskog kupa u slovenskom Kranju. U boulderima se dva puta uspio popeti na postolje za 2. mjesto.

Klemen preferira on-sight climbing. On misli da to obuhvaća bit penjanja. Ne voli provoditi puno vremena radeći na smjerovima, ali je ipak popeo neke teške smjerove ocijenjene do 9a+ kao što su Joe Mama, Papichulo i La Rambla.

U 30 godina dugoj karijeri stekao je ogromno znanje na natjecanjima, trenirajući sebe i mlade perspektivne penjače. Nakon natjecateljske karijere fokusirao se na dijeljenje svog znanja s drugim penjačima i pomagao im da ostvare svoje osobne ciljeve i postanu bolji penjači.

Snježana Zbašnik

Snježana Zbašnik je majka, penjačica i predana sportu od malih nogu.

U riječkoj penjačkoj zajednici i okolici poznata je kao penjački entuzijast, koja je željela ideju riječkog penjačkog centra dovesti do njenog ostvarenja.

Zajedno s prijateljima, ideju je počela realizirati i nastala je priča koju danas znamo kao BoldeRi.

Matej Nelc

Matej se penjanjem bavi od svoje desete godine. Svoje prve penjačke korake napravio je
Riječkom Alpinističkom Klubu, kao član Rak Kidsa, no ubrzo nakon svoju pravu strast
pronalazi u penjanju sportskih smjerova, kao i penjanju višedužinaca. 2018. godine završava
ljetni alpinistički tečaj te od tada zime provodi penjući po sportskim penjalištima Rijeke i
okolice, a ljeta i toplije periode provodi u Alpama, Dolomitima ili Paklenici. Također je
aktivni asistent na RAK-ovim ljetnim alpinističkim školama, te pronalazi zadovoljstvo u
obučavanju sljedećih generacija Riječkih alpinista.

Maria Sosnovskykh

Maria je vrlo uspješna trenerica sportskog penjanja iz Ukrajine koja je diplomirala na Fakultetu kinezioloških znanosti. Od 2005. godine radila je kao trenerica penjanja u SPK
Odessa u Ukrajini, gdje je trenirala mnoge penjače i pridonijela razvoju sporta u zemlji.

Maria je i sama postigla značajne uspjehe kao penjačica, više puta je bila najbolja ukrajinska penjačica i sudjelovala je na natjecanjima Svjetskog kupa do 2016. Od 2022. podučava
penjanju djecu i odrasle kao trenerica u SPK Tuhobič.

Kostya Dmitriev

Strastveni i iskusni penjački profesionalac s više od 15 godina predanog bavljenja ovim nevjerojatnim sportom. Aktivno traži prilike da iskoristi svoju stručnost u treniranju, organizaciji događaja i promociji kako bih doprinio rastu i razvoju penjačke zajednice.

Tijekom svoje karijere imao je privilegiju služiti kao glavni trener u renomiranoj školi penjanja u Odesi. U ovoj je ulozi uspješno razvio i implementirao sveobuhvatne programe
obuke prilagođene i odraslima i djeci, osiguravajući njihov stalan napredak u penjačkim vještinama.
Nadalje, organizirao je brojna penjačka natjecanja.

Ovi događaji nisu samo pokazali talent, već su također pružili platformu za penjače da se izazovu i istaknu. Kao i sam strastveni natjecatelj, imao je sreću pobjediti na nekoliko državnih prvenstava u Ukrajini, kao i na prestižnom Europskom prvenstvu za mlade.

Jeste li spremni?

Započnite s boulderanjem u našem centru

Zabavni penjački program

Trening za djecu (4-6 godina) kroz igru.

Početni i vođeni trening

Tečajevi za djecu - prilagođeni i vođeni treningi

Uvodni tečaj

Za početnike - bez prethodnog izkustva.

Napredni - vođeni trening

Korak napred za sve koji su prošli osnovne tečaje.

Treninzi i događanja

Od uvodnog tečaja do naprednog, vodenog tečaja.

Za odrasle

Nije potrebno prethodno iskustvo

Bouldering za početnike: Uvodni tečaj

Trajanje 4 termina po 90min, s instruktorom, uključuje opremu.

Od 55 €

Razina 1-4C

Grupa 3-8 ljudi

Za odrasle

Naprednije tehnike penjanja

Napredni trening: Vođeni trening

Trajanje 4 termina po 90min, s instruktorom.

Od 55 €

Razina 4A-6B

Grupa 5-8 ljudi

Što kažu naši kupci

Pročitajte stvarna mišljenja naših kupaca.

Prvi put si kod nas?

Naši osnovni tečajevi namijenjeni su svim početnicima u penjanju. Korak po korak polaznici upoznaju prve važne obrasce kretanja. Uz podršku naših trenera lako mogu savladati sve zahtjevnije izazove u boulderingu.

Šta ponijeti na prvi trening?

Za početak, ništa. Svu potrebnu opremu na početku možeš unajmiti kod nas. Nije potrebno predznanje o penjanju ili sigurnosnim tehnikama. Preporuča se doći u sportskoj odjeći.

Prijava na Newsletter

Zanimljivosti, vijesti i ostalo.

* Obećajemo da nećemo slati neželjenu poštu..